torstai 31. joulukuuta 2015

Uudenvuodenlupauksia osa 2.

Meitä ei kylmetä routa ja jää!
Viime vuoden saavutuksista intoutuneena otin tällekin vuodelle (siis 2015) tavoitteen, tällä kertaa puhtaasti (hyöty)liikunnallisen: vuoden aikana 1500 km kävelyä. Ja tämä tavoite on nyt toteutunut! 500 km olen kävellyt koiran kanssa ja 1000 km ilman koiraa. Iloitsen erityisesti tuosta ensimmäisestä kilometrimäärästä, koska kyseinen koira on hoidossa luonani vain yhden tai pari päivää viikossa. Ja koira on jo vanha, yli 13-vuotias, mutta jaksaa edelleen useamman kilometrin lenkkejä pari kertaa päivässä. Kaikkiaan liikuntakilometrejä minulle kertyi vuoden aikana yli 1700 km kävellen, sauvakävellen, juosten, pyöräillen tai uiden. Liikuntatunteja kertyi 570 h. Uutena lajikokeiluna jousiammunta (hauskaa!)

En pidä itseäni erityisen liikunnallisena, koska en juurikaan käy ohjatussa liikunnassa enkä kuntosalilla. Mutta kumulatiivinen tunti- ja kilometrimäärä näyttää hyötyliikunnan mahdin. Jos joka päivä kävelee 2x30min vaikkapa työmatkojen yhteydessä, kertyy siitä satoja liikuntatunteja vuoden mittaan, ilman että sen eteen tarvitsee hirveästi ponnistella. Oma tavoitteeni liikunnassa on säilyttää ja ylläpitää terveyttä ja kehon liikkuvuutta ja normaalia painoindeksiä. Olen huomannut, että myös henkiselle hyvinvoinnille jatkuva kevyt liikunta on kaikkein parasta. Mutta toisaalta hölkkälenkin tai rivakan uinnin tai kuntopyöräilunnjälkeinen endorfiinieuforia on myös kivaa :)

Yksi tavoite vuodelle 2015 jäi saavuttamatta. Olin ajatellut tehdä kaupunkivaelluksen ts. kotiovelta jalkaisin parinkymmenen kilometrin päähän kohteeseen x ja seuraavana päivänä takaisin. Tämä ei nyt valitettavasti toteutunut. Mutta otan tämän tavoitteeksi ensi vuodelle. Ylipäätään kävelylenkkejä voisi pidentää, yleensä ne ovat sellaisia 3-5 kilometrin mittaisia.

Liikuntainspiraatiosta kiitän paitsi koiraa myös Kuntovirkku-yrittäjää Virva Niissaloa, jonka Facebook-päivitykset ja artikkelilinkit kannustavat iloiseen arki- ja hyötyliikuntaan ja uusiin lajikokeiluihin näin aikuisenakin. Kiitos Virva ja hyvää ja reipasta uutta vuotta kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti